Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?

Főoldal > Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?


2021/02/04
Puskás Rékka

Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!

Mit érdemes tudni a termékfotózásról?

Mi is az a termékfotózás?

 

A termékfotózás egy olyan fotózás, mely során az adott vállalat, cég különböző portékái kerülnek megörökítésre, bemutatásra. Sokan abban a hitben élnek, hogy néhány tárgyat lefotózni nem ördöngösség, hiszen a fotózni kívánt tárgy nem szalad el, nem fog grimaszolni, a fotósnak nincs is más dolga, mint kattintani. Ugyanakkor egy profi fényképész pontosan tudja, hogy ahhoz, hogy a képen az adott termék a lehető legjobb színben mutatkozzon, rengeteg előkészület szükséges, nem beszélve a tapasztalatról. 

Miért nagyon hasznos a termékfotózás?

 

A termékfotózás mellett szóló, talán legerősebb érv az, hogy az így készült képek nem csak jó minőségűek lesznek, de a rajtuk szereplő tárgyak kívánatosan, hívogatóan mutatkoznak meg. Ennek különösen nagy szerepe van az olyan cégek esetében, melyek termékek forgalmazásával foglalkoznak, de akár magánszemélyeknek is hasznos lehet megunt, vagy nem használt tárgyaik továbbadása során, hiszen minél jobban mutat az adott dolog a képen, annál magasabb összeget lehet érte kérni.

 

Kiknek lehet hasznos a termékfotózás?

 

A termékfotózás különösen hasznos lehet az olyan vállalatok számára, akik árucikkek forgalmazásával foglalkoznak. Közülük is kiemelkednek a webáruházak, mivel az ilyen webshopok esetében nincs lehetőség a személyes szemrevételezésre, a vásárló a kép alapján fogja eldönteni, hogy megveszi-e az adott terméket. Rossz termékfotók esetében könnyen lehet, hogy azokhoz az érdeklődőkhöz nem jut el egy termék, akik egyébként pont ilyet keresnek, csak a silány képek miatt nem szimpatizálnak az adott produktummal.

 

Miért érdemes a termékfotózás lebonyolítását profikra bízni?

 

A termékfotózás egy sokkal bonyolultabb folyamat, mint elsőre látszik, feltéve, ha valóban nívós eredményeket akar valaki. Épp ezért érdemes profi szakemberekre bízni ezeknek a képeknek az elkészítését, hiszen akinek a fényképezés a szakmája, az rendelkezik az ehhez szükséges kiegészítőkkel. Méghozzá drága, minőségi, profi kellékekkel, amiknek a kezeléséhez a szaktudása is megvan.

 

De a fotós szaktudása nem csak az eszközparkra terjed ki; tisztában van a fények játékával, hogy milyen erősségű és irányú világítás szükséges, hogy mely beállítások a legelőnyösebbek az adott termék esetében. A profi felszerelés és szaktudás mellett pedig a termékfotózással foglalkozó fényképészek tapasztalattal is rendelkeznek, hiszen rengeteg ilyen jellegű fotózást bonyolítanak le, az ezeken szerzett tudást pedig beforgatják a későbbi munkáikba is.Legfrissebb cikkek


Mikor célszerű az imázsfilm készítés?
Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.
5 eset, amikor fontos a minőségi videó készítés
Az okostelefonok korában már mindenki tud videókat készíteni, amelyeknek már a felbontása is elég nagy. Azonban a készülékek fejlődése nem jelenti azt, hogy mindenki tisztában van a videó készítés minden fortélyával. Egyes esetekben pedig nagyon is fontos a jó minőségű videók elkészülte – erre mutatok most 5 példát. 
Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?
Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!
CSALÁDI FOTÓZÁS

A családdal eltöltött boldog pillanatok megfizethetetlenek. Gondoskodunk róla, hogy a legszebb percekre, a legapróbb részletekre is hosszű-hosszú ideig emlékezhessetek! 

RENDEZVÉNYFOTÓZÁS

Legyen szó bármilyen üzleti, vagy privát eseményről, nem múlhat el anélkül, hogy örök emlékekké avanzsálnának!

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Izgatott készülődés, megható pillanatok, boldogító igen. Akár a nagy nap minden percét végigkövetjük veletek, hogy évtizedekkel később is átélhessétek esküvőtök napját a fotókat nézegetve.

MARADANDÓ EMLÉKEKET ALKOTUNK