5 hasznos infó az újszülött fotózás kivitelezéséhez

Főoldal > 5 hasznos infó az újszülött fotózás kivitelezéséhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 hasznos infó az újszülött fotózás kivitelezéséhez


2020/11/04
Singula Art & Business

Egy kisbaba megérkezése igazi csoda, különösen a szülei számára, így aztán érthető, hogy sok szülő dönt az újszülött fotózás mellett. Azonban nem árt, ha néhány dologgal tisztában vannak azok, akik a babájuk életének korai szakaszából szeretnének édes, jó minőségű képeket, amiket még húsz év múlva is jó lesz nézegetni a családdal. Íme néhány hasznos tudnivaló azok számára, akik újszülött fotózásra készülnek!

Újszülött fotózás a kis jövevényekről

Az újszülött fotózás mikor a legjobb?

 

Az újszülött fotózás, ahogy a neve is sugallja, frissen a világra érkezett babákról szól. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy már másnap indul a bébi a boldog szülőkkel fotózkodni, hiszen előbb még regenerálódni, pihenni kell. 

Az újszülött fotózás általában az első két hétben szokott megtörténni, ideális esetben a baba 4-10 napos. Ilyenkor még főként aludni szoktak a picik, ezáltal könnyebb lebonyolítani a fotózást. Ráadásul kéthetesen már elkezdenek növekedni, kisbaba korba lépnek az újszülöttből, ami szintén csodálatos, de ekkor már nagyok az újszülött fotózáshoz.

 

A legelőnyösebb pózok az újszülött fotózás során

 

Rengeteg pózt lehet bevetni az újszülött fotózás során, ezek között vannak egyszerűbbek, természetesebbek, és persze bonyolultak is, amelyek kivitelezése több időt igényel. A leggyakoribb pózok között olyanokat találni, melyek természetesen hatnak. Ilyen például az, amikor a bébi az anyaméhben felvett pozíciója köszön vissza a képen, vagy a kezére van hajtva a fejecskéje. 

 

Az újszülött fotózás másik gyakori póza, amikor a szülők védelmező kezében fekszik a kisbaba. A törékeny kis test a hozzá képest óriási karokban egészen meghitt képeket eredményez. 

 

Mit vigyen a szülő újszülött fotózás esetén?

 

Néhány dolgot nem árt bepakolnia a szülőknek, melyekre az újszülött fotózás során szükség lehet. Ilyen kiegészítők, kellékek például elegendő anyatej egy cumisüvegben, cumi, hogy könnyebben menjen az altatás a képek elkészítése előtt, és pelenka. Ezen felül, ha van egy ikonikus plüssállat, vagy fejdísz, azt is be lehet készíteni

 

Az újszülött fotózás nem csak a kisbabáról, hanem annak szüleiről is szól. Ennélfogva nem csak a kicsi részére kell néhány ruhácskát, kiegészítőt bekészíteni, hanem a szülei számára is. Ezek leginkább egyszerű, pasztell színű darabok legyenek, hogy ne vonják el a figyelmet a csöppségről. És váltóruhát sem árt bepakolni, hiszen a kisbabáknál történhetnek foltot okozó balesetek.

 

A leggyakoribb kellékek az újszülött fotózás során

 

Az, hogy milyen kellékeket használnak az újszülött fotózás során, stúdiónként változik. Leggyakrabban azonban egyszerű, natúr és pasztell színű háttereket és kellékeket alkalmaznak, melyek nem elvonják a babákról a figyelmet, hanem kiemelik őket. Lehet vinni is ruhácskákat, fejdíszeket, kalapokat, de sokszor helyben is akadnak ilyen kiegészítők.

 

Az újszülött fotózás közben kerülhetnek a képre játékok, melyek hű társként őrzik az alvó kisbaba álmát. Érdemes olyan öltözetet, kiegészítőket, játékokat választani, melyek színvilága passzol a kisbaba szobájának tónusaihoz, hiszen ezeknek a képeknek a zöme ide lesz kitéve.

 

Milyen hosszú az újszülött fotózás?

 

Az, hogy milyen hosszúra nyúlik az újszülött fotózás, egyénenként és helyzetenként változó lehet. Legtöbbször úgy érdemes tervezni, menni, hogy előtte a pici ébren van, kifárad, aztán a fotózásra való megérkezéskor jöhet az etetés. Ennek köszönhetően a babák könnyen elalszanak, ilyen esetekben a fényképezés akár 1-2 óra alatt lebonyolítható.

 

Ha a kisbaba rossz alvó, vagy nagyon kipihent, esetleg nyűgös, akkor az újszülött fotózás is megnyúlhat, hiszen ebben az esetben nagyobb feladat mind az altatás, mind a boldog kisbabák megörökítése. Ilyenkor a fotózás időtartama megnőhet, de azt nehéz megjósolni, hogy mennyivel. Az a legszerencsésebb, ha az újszülött fotózás idején az egész délutánt rászánják a programra, így van idő nyugodtan elkészíteni a tökéletes babafotókat.Legfrissebb cikkek


Mikor célszerű az imázsfilm készítés?
Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.
5 eset, amikor fontos a minőségi videó készítés
Az okostelefonok korában már mindenki tud videókat készíteni, amelyeknek már a felbontása is elég nagy. Azonban a készülékek fejlődése nem jelenti azt, hogy mindenki tisztában van a videó készítés minden fortélyával. Egyes esetekben pedig nagyon is fontos a jó minőségű videók elkészülte – erre mutatok most 5 példát. 
Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?
Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!
CSALÁDI FOTÓZÁS

A családdal eltöltött boldog pillanatok megfizethetetlenek. Gondoskodunk róla, hogy a legszebb percekre, a legapróbb részletekre is hosszű-hosszú ideig emlékezhessetek! 

RENDEZVÉNYFOTÓZÁS

Legyen szó bármilyen üzleti, vagy privát eseményről, nem múlhat el anélkül, hogy örök emlékekké avanzsálnának!

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Izgatott készülődés, megható pillanatok, boldogító igen. Akár a nagy nap minden percét végigkövetjük veletek, hogy évtizedekkel később is átélhessétek esküvőtök napját a fotókat nézegetve.

MARADANDÓ EMLÉKEKET ALKOTUNK