5 ok, amiért jobb a rendezvényfotózás folyamatát profikra bízni

Főoldal > 5 ok, amiért jobb a rendezvényfotózás folyamatát profikra bízni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért jobb a rendezvényfotózás folyamatát profikra bízni


2021/02/04
Puskás Rékka

Az okostelefonoknak köszönhetően szinte mindenki képessé vált jó minőségű képek készítésére, azonban ez nem jelenti azt, hogy a fotózás minden fortélyát is ismernék. Ugyanez vonatkozik a rendezvényekre is; hiába van a szervezőnek kamerája, jobban jár, ha a rendezvényfotózás lebonyolításával inkább egy profit bíz meg – íme 5 ok, hogy miért!

Miért érdemesebb a rendezvényfotózást profikra bízni?

Kevesebb gond, szervezés

 

Ahhoz, hogy egy rendezvényről profi képek készüljenek, számos feltételnek kell teljesülnie. Szükség van hozzá felszerelésre, azokat tudni kell használni, ráadásul a rendezvényfotózás során folyamatosan éberen kell figyelni, hogy elkapd a megfelelő pillanatokat. Sokkal kevesebb fáradtsággal jár ezt egy szakemberre bízni, aki majd koordinálja a rendezvényfotózással kapcsolatos össze tevékenységet. 

Tudsz azzal foglalkozni, amivel kell

 

A rendezvényfotózás első ránézésre nem tűnik túl bonyolult feladatnak. Kell hozzá egy fényképező és a továbbiakban csak kattintgatni kell, lehetőleg minél többször, hogy az esemény minél több pillanata meg legyen örökítve. Azonban nem szabad arról megfeledkezni, hogy a szervezőknek egy ilyen esemény során rengeteg dolguk van, számtalan apróságra kell figyelni, amik mellett a fotózás könnyen a háttérbe szorul. Azonban, ha egy profira van bízva a rendezvényfotózás, akkor az ezzel járó feladatokat is elvégzi ő, te pedig koncentrálhatsz a rendezvénnyel kapcsolatos összes többi dologra.

 

Profi felszerelés

 

Ugyancsak nyomós érv a szakember felfogadása mellett, hogy ő profi felszereléssel rendelkezik a rendezvényfotózás tökéletes lebonyolításához. Az ő kamerája, állványa, lámpája stb. a legjobb minőségű, míg egy cég esetében – ha nem vág a profiljukba – jellemzően középkategóriás felszerelések szoktak rendelkezésre állni. Sőt, egy profi fotósnak nem csak drága és jó minőségű felszerelése van, de bizony tudása is, hogy mit hogyan kell kezelni, használni.

 

Szaktudás

 

Természetesen nem csak az eszközök kezelésében nyilvánul meg egy profi fotós tudása, hanem a szaktudásában is. Tisztában van vele, hogy a rendezvényfotózás során az egyes fényviszonyok milyen képeket eredményeznek, melyek a legjobb szögek, távolságok, honnan lehet a lehető legjobban megkomponált képeket készíteni.

 

Jó minőségű képek

 

Ahogy már fentebb említettem, manapság már az okostelefonok is tudnak nagyon jó felbontású képeket készíteni. De a fejlődés nem csak a telefonok kameráját érte el, hanem a fényképészek munkaeszközeit is. Így aztán a rendezvényfotózás során, az ő gépeikkel készített fotók kiugróan jó minőségűek, ennélfogva az elkészült képek nem csak szemet gyönyörködtetőek, hanem nagyszerűen használhatóak akár a marketingtevékenység során is.Legfrissebb cikkek


Mikor célszerű az imázsfilm készítés?
Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.
5 eset, amikor fontos a minőségi videó készítés
Az okostelefonok korában már mindenki tud videókat készíteni, amelyeknek már a felbontása is elég nagy. Azonban a készülékek fejlődése nem jelenti azt, hogy mindenki tisztában van a videó készítés minden fortélyával. Egyes esetekben pedig nagyon is fontos a jó minőségű videók elkészülte – erre mutatok most 5 példát. 
Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?
Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!
CSALÁDI FOTÓZÁS

A családdal eltöltött boldog pillanatok megfizethetetlenek. Gondoskodunk róla, hogy a legszebb percekre, a legapróbb részletekre is hosszű-hosszú ideig emlékezhessetek! 

RENDEZVÉNYFOTÓZÁS

Legyen szó bármilyen üzleti, vagy privát eseményről, nem múlhat el anélkül, hogy örök emlékekké avanzsálnának!

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Izgatott készülődés, megható pillanatok, boldogító igen. Akár a nagy nap minden percét végigkövetjük veletek, hogy évtizedekkel később is átélhessétek esküvőtök napját a fotókat nézegetve.

MARADANDÓ EMLÉKEKET ALKOTUNK