Étterem fotózás a sikeresebb működésért

Főoldal > Étterem fotózás a sikeresebb működésért

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Étterem fotózás a sikeresebb működésért


2020/11/30
Puskás Rékka

Van az a régi mondás, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Nincsen ez másként az éttermek, vendéglátóhelyek esetében sem. A vizuális tartalmak, a képek és videók nem csak az adott hely reprezentálása miatt fontosak, hanem a marketingtevékenység során is elengedhetetlenek. Épp ezért fontos, hogy egy cég jó minőségű képekkel rendelkezzen.

Étterem fotózás a jó minőségű képekért

Mi is az az étterem fotózás?

 

Az étterem fotózás során az adott vendéglátóhely számára készülnek magas minőségű képek, amelyek később remekül felhasználhatóak több területen is. A szolgáltatás több alkategóriát is tartalmaz, ezekről lejjebb lesz még szó. A fotózás célja, hogy profi képek készüljenek az adott helyről, az ott uralkodó hangulatról, vagy épp az ott felszolgált finomságokról. 

Kinek ajánlott az étterem fotózás?

 

Az étterem fotózás elsősorban olyan vendéglátóhely tulajdonosok számára ajánlatos, akiknek fontos, hogy a helyről készült képek, amiket később is felhasznál, valóban jó minőségű képek legyenek.

 

Ahhoz, hogy az étterem fotózás a lehető leggyümölcsözőbb legyen, érdemes megbízni egy olyan céget, ami ezzel a területtel foglalkozik. Ez azért jelent könnyítést, mert egy ilyen cégnek vannak egy ilyen projekthez eszközei, méghozzá jó minőségű eszközei, a szakemberek pedig pontosan tudják, mit lehet az adott helyből, vagy épp ételből kihozni.

 

Milyen előnyökkel jár egy étterem fotózás?

 

Az étterem fotózás lebonyolításához nem csak azért érdemes felfogadni profikat, mert nekik megvan egy ilyen vállalkozáshoz az eszköztáruk, illetve tudásuk, hanem azért is, mert egy ilyen esemény megszervezése, levezénylése már önmagában is feladat. Egy tulajdonosnak ezer dolga van, nem érdemes a listát tovább gyarapítani, ráadásul, ha profik készítik a fotókat, az az eredményen is meglátszik (ahogyan az is, ha lelkes amatőrök).

 

Az étterem fotózás során készült jó minőségű képek nagyban befolyásolják az adott hely megítélését. A nagy felbontás, a profi beállítások, a játék a fényekkel és színekkel mind hatással vannak arra, hogy az adott vendéglátóhely népszerűsége hogyan alakul.

 

Az étterem fotózás legnagyobb előnye, hogy az ekkor készült profi minőségű fotókat aztán lehet használni a weboldalon, social media felületeken, szórólapokban, brosúrákban, prospektusokban, sőt, akár az adott hely falára is ki lehet függeszteni. Ennélfogva a marketingtevékenység során és díszítőelemként is nívós képek kerülnek felhasználásra.

 

Milyen alkategóriák vannak az étterem fotózás szolgáltatásban?

 

Az étterem fotózás szolgáltatásunk egyik alkategóriája az ételfotózás, vagy gasztró fotózás. Ennek során az adott vendéglátóhelyen elkészített, felszolgált ételek kerülnek megörökítésre. Ahhoz, hogy a különböző étkek a lehető legínycsiklandóbban mutassanak, alkalmazni kell egy-két trükköt, amiket az ilyen fotózással foglalkozó fotósok általában ismernek és használnak.

 

Az étterem fotózás egy másik alkategóriája az étlapfotózás. Ebben az esetben olyan képek elkészülése a cél, amelyek bemutatnak egyes fogásokat, esetleg néhány fotó az éttermet, az ott uralkodó hangulatot festi le. Ezek mind megjelenhetnek az étlapon is, ráadásul hívogatóbb, barátságosabb lesz tőlük mind az étlap, mind maga a hely.

 

Az étterem fotózás szolgáltatás továbbá magába foglalja az enteriőr fotózást is. Az enteriőr fotózás során a vendéglátóhely belső terei kerülnek megörökítésre. A belső terek fotózása nem mindig egyszerű feladat, azonban egy erre felkért fotós cég pontosan tudja, hogyan hozza ki a legtöbbet az adott helyből, hogy a legelőnyösebbek a fények, a berendezés, illetve maga a látószög.

 

Mindezek mellett az étterem fotózás keretein belül még hangulat fotózást is lehet igényelni. A hangulatfotókon részben megjelennek az étterem belső terei, esetleg egyes ételek is, a hangsúly azonban azon van, hogy milyen hangulat uralkodik a vendéglátóhelyen. A mosolygós vendégek a pillanatképeken nem csak jól mutatnak, de a helyről is azt a benyomást keltik, hogy ide élvezetes járni.Legfrissebb cikkek


Mikor célszerű az imázsfilm készítés?
Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.
5 eset, amikor fontos a minőségi videó készítés
Az okostelefonok korában már mindenki tud videókat készíteni, amelyeknek már a felbontása is elég nagy. Azonban a készülékek fejlődése nem jelenti azt, hogy mindenki tisztában van a videó készítés minden fortélyával. Egyes esetekben pedig nagyon is fontos a jó minőségű videók elkészülte – erre mutatok most 5 példát. 
Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?
Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!
CSALÁDI FOTÓZÁS

A családdal eltöltött boldog pillanatok megfizethetetlenek. Gondoskodunk róla, hogy a legszebb percekre, a legapróbb részletekre is hosszű-hosszú ideig emlékezhessetek! 

RENDEZVÉNYFOTÓZÁS

Legyen szó bármilyen üzleti, vagy privát eseményről, nem múlhat el anélkül, hogy örök emlékekké avanzsálnának!

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Izgatott készülődés, megható pillanatok, boldogító igen. Akár a nagy nap minden percét végigkövetjük veletek, hogy évtizedekkel később is átélhessétek esküvőtök napját a fotókat nézegetve.

MARADANDÓ EMLÉKEKET ALKOTUNK