Mit érdemes tudni a drón fotózás kapcsán?

Főoldal > Mit érdemes tudni a drón fotózás kapcsán?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit érdemes tudni a drón fotózás kapcsán?


2020/11/30
Puskás Rékka

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a drónnal történő fotózás. Vannak, akik egy új, izgalmas hobbiként vágnak bele a röptetésbe, mások megélhetési forrást látnak benne. Akármilyen okból érdekeljen is a drón fotózás, ez a néhány tudnivaló vele kapcsolatban biztosan hasznos lesz a számodra!

Egyre népszerűbb a drón fotózás

Mi is az a drón fotózás?

 

A drón fotózás során – ahogyan a neve is sugallja – drónnak készülnek el a felvételek, amelyek lehetnek fényképek, de akár videók is. Manapság számos különböző típusú drón elérhető bárki számára, aki érdeklődik a tevékenység iránt. Természetesen az eltérő méretek, típusok mind különböző alkotásokat eredményeznek. A profibb, drágább felszerelés elsősorban azoknak való, akik valóban komolyan veszik, és vagy hobbiból használják gyakran, vagy pedig megélhetés szempontjából. A kísérletezőknek első körben inkább egy kisebb, egyszerű modell ajánlott, amin kitapasztalhatják, hogyan is működik a reptetés. 

Min múlik a drón fotózás sikere?

 

A drón fotózás sikere több tényezőtől is függ, hiszen a sima fényképezés sikerességéhez is számos tényezőnek kell összeállnia, így logikus, ha egy összetettebb szerkezettel még több faktort kell figyelembe venni.

 

A drón fotózás sikeressége egyfelől azon múlik jelentős mértékben, hogy milyen minőségű drón van használva hozzá. Nyilvánvalóan az egyszerűbb, olcsóbb szerkezetek kevésbé jó minőségűek, kevesebb az élettartamuk, a strapát is kevésbé bírják. Minél profibb az eszköz, annál jobb lesz az eredmény.

 

De nem csak a drón minőségén múlik a drón fotózás kimenete, hanem a kamerán is, amivel a felvételek készülnek. Minél nagyobb felbontású az eszköz, annál élethűbb, ragyogóbb, jobb minőségű képeket (vagy videókat) lehet vele eredményezni.

 

Az eszközök minősége mellett, ami még nagyban befolyásolja a drón fotózás sikerét, az a drónt kezelő személy gyakorlata. Időbe telik elsajátítani a finom mozdulatokat, amikkel úgy lehet irányítani a drónt, hogy a felvételbe ne legyenek „törések”. Épp emiatt, ha igazán profi drón fotózás lebonyolítása a cél, érdemes szakemberhez fordulni, akinek eszközei és gyakorlata egyaránt van egy ilyen vállalkozáshoz.

 

Milyen előnyökkel jár a drón fotózás?

 

A drón fotózás számos olyan előnnyel jár, amelyek a hagyományos, két lábbal a földön történő fotózás során fel sem merülnek. Az egyik ilyen előny, hogy a röptetés következtében egy teljesen új nézőpontból nyílik alkalom bemutatni az adott terepet. Ez lehet egy szemet gyönyörködtető tájkép, vagy épp egy modern térkép egy városról, felülnézetből.

 

A drón fotózás egy új perspektívát tesz elérhetővé, hiszen általa madártávlatból is alkalom nyílik látni és megörökíteni az egyes helyeket. Ez különösen érdekes olyan esetekben, amikor az adott helyet egyébként jól ismeri valaki, a felvételek pedig egy addig ismeretlen módon mutatják azt be. 

 

Ehhez ugyan szükséges, hogy jó minőségű eszközök álljanak a rendelkezésre, de a drón fotózás másik nagy előnye, hogy jó minőségű felvételek készülnek. Egy kezdő reptető az első alkalmakkor nem feltétlenül fogja tudni elkészíteni a képeket úgy, ahogy elképzelte. Épp ezért, a nagyon jó minőségű drónnal készült felvételek elkészítésével érdemes megbízni egy olyan céget, ami ezzel foglalkozik, hiszen nekik adott a gyakorlat és minőség egyaránt.Legfrissebb cikkek


Mikor célszerű az imázsfilm készítés?
Napjainkra egyre jellemzőbb, hogy a cégek, szervezetek már nem csupán képeket és szöveges tartalmakat használnak a marketingtevékenységük során, hanem imázsfilmeket is. De pontosan mi is az az imázsfilm, milyen esetekben érdemes csinálni, és mire érdemes figyelni az imázsfilm készítés során? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben.
5 eset, amikor fontos a minőségi videó készítés
Az okostelefonok korában már mindenki tud videókat készíteni, amelyeknek már a felbontása is elég nagy. Azonban a készülékek fejlődése nem jelenti azt, hogy mindenki tisztában van a videó készítés minden fortélyával. Egyes esetekben pedig nagyon is fontos a jó minőségű videók elkészülte – erre mutatok most 5 példát. 
Termékfotózás – mit érdemes tudni róla?
Azoknak a cégeknek, melyek különböző termékeket forgalmaznak, árusítanak, elengedhetetlen, hogy a produktumokról megfelelő minőségű képek készüljenek – ebben segít a termékfotózás. De mi is pontosan az a termékfotózás, miért van olyan nagy szerepe, és miért érdemes ezzel a feladattal szakemberekhez fordulni? Ebből a cikkből kiderül!
CSALÁDI FOTÓZÁS

A családdal eltöltött boldog pillanatok megfizethetetlenek. Gondoskodunk róla, hogy a legszebb percekre, a legapróbb részletekre is hosszű-hosszú ideig emlékezhessetek! 

RENDEZVÉNYFOTÓZÁS

Legyen szó bármilyen üzleti, vagy privát eseményről, nem múlhat el anélkül, hogy örök emlékekké avanzsálnának!

ESKÜVŐI FOTÓZÁS

Izgatott készülődés, megható pillanatok, boldogító igen. Akár a nagy nap minden percét végigkövetjük veletek, hogy évtizedekkel később is átélhessétek esküvőtök napját a fotókat nézegetve.

MARADANDÓ EMLÉKEKET ALKOTUNK